메뉴보기

EBSe 영어뉴스 담기 공유하기

시청자게시판

HOME > 시청자게시판

Challenging Vocabulary Quizzes (1)

작성자
정*천
작성일
2018.12.08 01:41
조회수
397
SNS 공유하기.. kakaostory facebook band naver blog twitter

[ Introduction ]


What's the best way to increase English vocabulary? That sounds like a million dollar question, doesn't it? Unfortunately, there is no quick and easy solution to that question. If only we could know the ultimate answer to the question, we wouldn't have a hard time learning English as we do now.


For most English learners, expanding their vocabulary effectively is not only a challenging task but also an extremely time-consuming and boring process. It is needless to say that what ultimately determines the success or failure of English learning is how well we build up our vocabulary arsenal for a short period of time. Most importantly, we need to find effective ways to learn and practice vocabulary that work best for us because we all learn new words differently. We all have different priorities and we have different amount of time to spend when we are learning English. It is very desirable for us to create our own good study habits and find ways to enjoy English learning journey while increasing new words effectively and boosting English confidence gradually.


For my part, I have formed my own habits of improving my vocabulary. Among them is building up my vocabulary arsenal through taking word tests. As each question includes an example sentence using a new word we are learning, this method is quite different from the rote memorization that a lot of learners frequently use in the process of expanding their vocabulary. Here are 25 quite challenging vocabulary questions made up by using somewhat confusing words. I earnestly hope that all the voracious viewers of EBSe English News take this word test and have a good chance to evaluate their vocabulary ability. As always, the world is your oyster. Have a fantabulous weekend!



[ Word Test ]


1) He _________ that he was indifferent to politics.


a) acclaimed

b) disclaimed

c) proclaimed

d) reclaimed



2) He was ___________ for ten days upon a mere suspicion.


a) retained

b) detained

c) obtained

d) sustained



3) Police _______ a number of violent protesters from the hall.


a) ejected

b) rejected

c) injected

d) subjected



4) He has decided to ________ from the association.


a) concede

b) recede

c) precede

d) secede



5) You will not ________ her even if she stands before you.


a) conceive

b) deceive

c) perceive

d) receive



6) People should insulate their homes to ________ energy.


a) conserve

b) observe

c) reserve

d) deserve



7) He cursed his enemy with a terrible __________.


a) prediction

b) addiction

c) benediction

d) malediction



8) They _________ with the terrorists to overthrow the government


a) eluded

b) colluded

c) alluded

d) deluded



9) He was _________ for being indolent at work .


a) approved

b) improved

c) reproved

d) disproved



10) I learned a worthwhile _______ from the movie.


a) precept

b) accept

c) concept

d) except



11) He ________ patriotism into the hearts of his sons.


a) defused

b) confused

c) refused

d) infused



12) They tried to persuade me to ______ my words.


a) retract

b) contract

c) subtract

d) extract



13) They ________ him with promises of absolute power.


a) reduced

b) deduced

c) seduced

c) produced



14) He remained all his life a ________ human being.


a) recent

b) consent

c) decent

d) accent



15) I was so confused that I couldn't ________ my thoughts.


a) oppose

b) compose

c) dispose

d) impose



16) She didn't ________ with his view in many points.


a) incur

b) recur

c) occur

d) concur



17) The rebel schemed to _______ the current government.


a) subvert

b) avert

c) divert

d) convert



18) They agreed to ______ from the bombing campaign.


a) subsist

b) consist

c) desist

d) insist



19) He didn't _______ that he made a mistake.


a) submit

b) remit

c) commit

d) admit



20) She typed the report and ___________ it.


a) duplicated

b) supplicated

c) implicated

d) explicated



21) That song _________ up memories of his good old days.


a) injured

b) perjured

C) conjured

d) abjured



22) We have no legal power to _______ them from our party.


a) impel

b) compel

c) repel

d) expel



23) They __________ the failing economy to high taxes.


a) ascribed

b) inscribed

c) described

d) subscribed



24) The volunteers _________ food and clothing to the poor.


a) attributed

b) distributed

c) contributed

d) redistributed



25) Those who were caught were either fined or ________.


a) comported

b) purported

c) deported

d) transported


[Arbitrary evaluation criteria]


* 24 - 25 ... exceptional

* 22 - 23 ... excellent

* 18 - 20 ... good

* 15 - 17 ... average



다음글
잘 듣고 있어요~
이전글
Per an agreement vs For an agreement
댓글 입력 폼

8

0 / 250  [댓글 작성수 : 0 / 9999]
등록
  • 1) If you eject someone from a place, you force them to leave: Officials used guard dogs to eject the protesters from the compound. ... source: Collins Cobuild Advanced Learner's English Dictionary 2) to drive or force out; expel, as from a place or position: The police ejected the hecklers from the meeting. ... source: dictionary.com

    EBS jja****** 2018.12.12 11:07

  • 주어진 문장에서는 의미상으로 보나 또는 전치사 from이 있는 것으로 봐서 정답으로 reject보다는 eject가 타당하다고 생각됩니다. 사전에도 ‘eject sb from sth : -에서 -를 내쫓다’ 라고 나와 있네요. reject는 전치사from과는 잘 어울리지 않는 것 같습니다.

    EBS jja****** 2018.12.10 07:41

  • 3번에 reject도말이될텐데요.. eject는전투기조종사들이 비상탈출할때에 ejection 이라고외치던데...

    EBS yss**** 2018.12.10 05:00

  • The right answers to the test: *1-5: c/b/a/d/c *6-10: a/d/b/c/a *11-15: d/a/c/c/b * 16-20: d/a/c/d/a *21-25: c/d/a/c/c ..... Thank you all for your positive feedbacks and unsparing efforts you put into solving the challenging questions. I wish you all a BIG SUCCESS in achieving your English goals. Have an awesome Monday!

    EBS uth******* 2018.12.10 09:37

  • Thanks to you, I could check the meaning of those confusing words again. What a kind, considerate and warmhearted person you are! Thank you so much, Uth****!

    EBS jen****** 2018.12.10 07:01

  • 1-c,2-b,3-b,4-d,5-b,6-a,7-d,8-b,9-c,10-c,11-d,12-a,13-c,14-c,15-b,16-d,17-a,18-c,19-d,20-a,21-c,22-d,23-a,24-c,25-c

    EBS yss**** 2018.12.10 12:46

  • 누가 이렇게 고마운 일을 이익도 없이 하실까? 여하튼 감사합니다. 다 헷갈리는 단어들이네요.

    EBS wit******* 2018.12.09 12:54

  • Failure will never overtake me if my determination to succeed is strong enough. -- Og Mandino --

    EBS uth******* 2018.12.08 01:52

ⓒ EBS1588-1580

발신자 부담연중무휴, 평일/주말 09:00~24:00

[인증범위] 교육 포털 웹서비스
[유효기간] 2016.11.15 ~ 2019.11.14

10393 경기도 고양시 일산동구 한류월드로 281 한국교육방송공사

사업자등록번호 : 229-82-01343 (한국교육방송공사사장 김명중)

시청자불만전담 : hotline@ebs.co.kr

부가통신사업신고 : 10077

통신판매업신고 : 고양일산동-1415호

Copyright ⓒ EBS All Rights Reserved